Ce este un domeniu si de unde sa inregistrez un domeniu .ro

Un nume de domeniu este un alias pentru o adresă IP. Acum, ce este o adresă IP? O adresă IP este un cod numeric care semnifică unde să te uiţi prin intermediul internetului pentru conţinut. Un exemplu de o adresă IP ar fi 22.226.141.25. Mai degrabă decât să tastaţi o adresă lung şi uşor de uitat IP, un nume de domeniu vă ajută prin tastarea unui nume uşor de memorat pentru a accesa site-ul acelaşi.

De exemplu, www.inregistraredomenii.ro este un nume de domeniu care indică spre o anumită adresă IP. Oamenii pot aminti un nume de domeniu, cum ar fi www.inregistraredomenii.ro mult mai uşor decât pot un cod numeric lung.

Ce este un nume de domeniu

Numele de domenii sunt peste tot pentru ca le folositi mai multe de zi cu zi. Gândiţi-vă la site-uri de căutare. Google şi Yahoo ambele au nume de domenii corespunzătoare şi www.google.com www.yahoo.com.

Dacă aţi trimis vreodata un e-mail aţi folosit un nume de domeniu. De exemplu, când trimite un e-mail la user@inregistraredomenii.ro aceasta adresa de e-mail este protejată de spamboţi. Aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza, inregistraredomenii.ro este numele de domeniu.

Acum, că avem o mai bună înţelegere a numelor de domenii, avem nevoie să ştim ce nume de domeniu pentru a alege şi de unde o putem înregistra. Numele de domeniu ales pentru un site web poate fi o decizie foarte importantă de marketing companiei dumneavoastra pe Internet.

Este destul de uşor să spun doar alege un domeniu uşor de reţinut pentru că toată lumea îşi va aminti de utilizat şi vă sunt stabilite. În cele mai multe cazuri, este atât de simplu şi vă sunt stabilite pe cale de a înregistra domeniu. Cu toate acestea, ori la numele de domeniu dorit a fost deja luat. Şi atunci trebuie să te gândeşti de un nume secundar pe care doriţi să utilizaţi, care va fi la fel de atragator ca şi primul.